Μια υπαίθρια γκαλερί graffiti στις όχθες του ποταμού Έρκυνα στη Λιβαδειά(φωτο)

Street art, graffiti, τέχνη του δρόμου, ζωγραφική στους τοίχους με σπρέι, όπως και να το πεις ένα είναι σίγουρο, η τέχνη των graffiti εξαπλώνεται, εξελίσσεται και διαμορφώνει πόλεις, εγκαταλελειμμένα κτήρια, μιλάει, εκφράζει τη γνώμη της, διηγείται τη μοντέρνα ιστορία της πόλης.

Όταν συναντάς ένα graffiti σε εντυπωσιάζει η τέχνη του και η φαντασία, το σχέδιο, τα χρώματα και το μήνυμα που θέλει να στείλει. Το σημείο που θα συναντήσεις ένα graffiti ίσως σε εκπλήξει και αυτό πολύ.

Στην περίπτωση της Λιβαδειάς, η τοποθεσία που αναδεικνύονται μερικά πολύ εντυπωσιακά graffiti σε ενθουσιάζει. Καθώς το σκηνικό της street art ξεδιπλώνεται σε ένα τοπίο μοναδικό και ξεχωριστό, που συνδυάζει την παράδοση, τον αστικό ιστό της πόλης και την ιστορία.

Και αυτό συμβαίνει γιατί απλούστατα, τα έργα της τέχνης του δρόμου είναι δίπλα στον ποταμό Έρκυνα.

Εμείς σε αυτή την εικόνα εντυπωσιαστήκαμε και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει και για εσάς το απόλυτο must visit μέρος που θα βάλετε στην bucket list σας!

Η Λιβαδειά είναι μια ιδιαίτερη πόλη, που με την ιστορία και τους μύθους της έγινε πηγή έμπνευσης για ποιητές, ζωγράφους και γλύπτες όλων των αιώνων. Στην εποχή μας αποτελεί ξεκάθαρη πηγή έμπνευσης και για τους street artists.

Τα νερά της Κρύας είναι αυτά του ποταμού Έρκυνα, εκεί όπου στην αρχαιότητα βρισκόταν το ξακουστό μαντείο του Τροφωνίου Διός, ενώ ανάμεσα στα πέτρινα γεφύρια του ποταμού βρίσκονται τα γλυπτά του Σπύρου Γουργιώτη. Και ανάμεσα στην παράδοση και τα γλυπτά ξεδιπλώνεται μια σύγχρονη ματιά της urban κουλτούρας, με χρώμα και σχέδια που μαγνητίζουν.

Η αφορμή για αυτή την όμορφη υπαίθρια “γκαλερί” με γκράφιτι, στις όχθες του ποταμού Έρκυνα στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, στάθηκε το πολυθεματικό Town By The River Festival.

Το Town By The River Festival είναι μια γιορτή η οποία δίνει την δυνατότητα έκφρασης σε καλλιτέχνες και δημιουργικούς ανθρώπους και επιχειρεί την γνωριμία της τοπικής κοινωνίας με τις σύγχρονες μορφές της τέχνης.

Μια συνάντηση τέχνης και δραστηριοτήτων από την οποία επιχειρείται η δημιουργία νέων προσωπικών και καλλιτεχνικών δεσμών με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση διαχρονικών πολιτιστικών συμπράξεων.

Αυτά είναι τα γκράφιτι που ξεδιπλώνονται δίπλα στον ποταμό Έρκυνα που διασχίζει την πόλη της Λιβαδειάς.

Photo: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Πηγή:ghettomagazine.gr

Σχετικά